Šiaulių apskrities viešoji biblioteka pradeda leisti žurnalą „Aušros alėja“



Spalio pabaigoje išėjo pirmasis Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos leidžiamo žurnalo „Aušros alėja“ numeris, kuris skiriamas pirmą kartą bibliotekoje vyksiančiai Šiaulių knygų mugei 2016 „Skaityk – būk asmenybė!“ 32-iejų puslapių puikios kokybės spalvotame leidinyje pasakojama ne tik apie knygas, bet ir apie svarbiausius bibliotekos siekius ir nuveiktus darbus.
Mintis pavadinti žurnalą „Aušros alėja“ leidėjams kilo neatsitiktinai – juk su Aušros vardu Lietuvoje nuo XIX a. pabaigos siejamas aušrininkų judėjimas už lietuvišką žodį, lietuvybės puoselėjimą. Simboliška, kad bibliotekos kaimynystėje stovi paminklas kalbos ir kultūros tradicijų kūrėjams – Dalios Matulaitės skulptūra „Aušra“. Be to, Aušros alėjoje yra įsikūrusi viešoji biblioteka – daugiafunkcis apskrities švietimo ir kultūros centras, kuris, galima sakyti, tęsia aušrininkų pradėtą darbą.
Kita priežastis, paskatinusi kalbėti apie nuveiktus darbus, – tai 2016-ieji, šalies Prezidentės paskelbti Bibliotekų metais. Per šiuos metus Šiaulių apskrities viešojoje bibliotekoje atlikta tikrai daug ir gražių darbų: įgyvendinta nemažai kultūros projektų, surengta meno darbų parodų, susitikimų su žymiais  žmonėmis, organizuota įvairių edukacinių renginių, mokymų kolegoms ir visuomenei – visko išvardyti neįmanoma. Todėl buvo nuspręsta papasakoti tik apie pačius reikšmingiausius, daugiausia dėmesio pelniusius projektus ir renginius.
Žurnale skaitytojai ras ir bibliotekininkų rekomendacijų, kokias naujausias knygas vertėtų perskaityti, interviu su bibliotekos svečiu ir aktyviausia bibliotekos Metų skaitytoja, informacijos apie seniausią lietuvišką knygą, saugomą bibliotekoje, mobilią inovatyvių technologijų laboratoriją, kurią ypač pamėgo vaikai ir jaunimas. Leidėjai neabejoja, kad skaitytojams patiks ir kitos žurnalo rubrikos.

Žurnalą „Aušros alėja“ planuojama leisti kas pusmetį.
Laima Juzulėnienė 
ŠAVB kultūrinės veiklos vadybininkė

Komentarai

Populiarūs įrašai